Blog de l'Escola Municipal de Música d'Esplugues de Llobregat

Crònica d'activitats


PARTICIPACIÓ DE L'ESPLUFÒNICA AL FESTIVAL EMUSIK

L’Esplufònica de l’Escola Municipal de Música participa en el Festival Emusik 2016 al País Basc.

Per primera vegada, l'Escola Municipal de Música ha participat en el XII Festival Europeu d'Escoles de Música de l'EMU, European Music School Union, que aquest any s'ha fet a Donostia i el País Basc amb el nom Emusik 2016.
En el festival han participat 8.500 alumnes de 153 escoles de música i dansa d'arreu d'Europa. 27 d'elles eren de Catalunya.
L’Esplufònica és el grup que ens ha representat, està integrat per 30 alumnes de 12 a 21 anys de la Banda Jove i de l'Orquestra Ocell, més un director i 3 professors.
Divendres 6 al matí vam participar a la inauguració al Illumbe-Donostia Arena 2016. Un acte espectacular amb l'orquestra d'Euskadi, un centenar de dantzaris i els 8.500 músics i ballarins.
Va començar amb un aurresku de benvinguda ballat pels dantzaris i va continuar amb la interpretació de quatre temes conjunts de l’orquestra i tots els músics participants. Per començar, l’Himne d’Europa, i per finalitzar, el tema del Festival Emusik 2016, Musikatu bizitza.
El mateix dia a la tarda l'Esplufònica va fer el seu primer concert a Amorebieta, juntament amb un conjunt format per la Groovin High Band i l'orquestra Streicheleinheiten d'Esslingeni, Alemanya. El concert també va començar tocant junts l’Himne d’Europa amb la participació d’alumnes de l'escola de música de la població, i va acabar amb el tema del Festival.
L'endemà al matí vam participar en un concert a la localitat d'Igorre, juntament amb un grup de trikitilaris, acordions diatònics, de l’escola de música local, i la mateixa orquestra alemanya. El concert també va començar i acabar amb l’Himne d’Europa i el del Festival
A la tarda ens vam tornar a desplaçar a Donostia per a l’acte de cloenda, un acte festiu i de companyonia dels participants amenitzat per la música de la Big Band del Festival i d’un DJ.
Projectes com aquest donen sentit al fet d’aprendre música. Aquesta és la manera de fer de l'escola, posant l'accent en fer música en grup, tocant o cantant en els diferents conjunts i formacions musicals.
La participació de l'Esplufònica en aquest festival ha estat molt positiva, els músics han tocat molt bé i també s’han divertit. Han viscut una bona experiència tant musical com de companyonia en grup, compartint dos dies amb joves músics d'altres països i sentint-se part d'aquest gran projecte que és Europa.
Com va dir la presidenta de l'EMU: “Vosaltres sou el futur de la música d’Europa!”

A l’escola ja estem pensant en els projectes del proper curs.7a SETMANA CULTURAL
Del 15 al 19 de febrer vam celebrar la Setena Setmana Cultural amb una temàtica: la música d'arreu del món. Vam poder gaudir de tot un conjunt d'activitats complementàries per a tot l'alumnat i també per a la ciutadania d'Esplugues.
A primera hora (17:15h) van tenir lloc les activitats per als més petits. Dilluns, construcció d'instruments amb material reciclat (maraques amb sorra i ampolles d'aigua i una flauta de pan amb canyetes de beure); dimarts va ser temps de ballar i cantar amb l'animació infantil; dimecres, titelles i contes; dijous, els romanços i rondalles de Mallorca, i divendres vam poder aprendre diferents danses d'arreu del món.
A partir de les 18:15h, l'activitat estrella de dilluns a dijous va ser el “Toquem Instruments”, en la qual es podia fer un tast dels diferents instruments de l'escola: veure'ls, aprendre'n el funcionament i tocar-ne algunes notes. Els més petits van poder omplir un carnet amb els instruments visitats per rebre un bon premi el divendres al berenart organitzat pels pares i mares de l'escola.
A l'última franja horària (19:30h) van tenir lloc les activitats per a joves i adults. 
Aquest any, i com a novetat, es van celebrar dos concerts d'alumnes i professors conjuntament, dilluns i dijous. També dilluns es va fer una petita xerrada sobre el músic, compositor i guitarrista català Ferran Sor. Dimarts i dimecres, també com a novetat, qui es va oferir voluntari va tenir la possibilitat de tocar amb la banda (dimarts) i amb l'orquestra (dimecres) per veure com funcionen aquestes formacions des de dins, a sobre de l'escenari. Divendres es va posar el punt i final a la Setena Setmana Cultural amb un concert participatiu on tothom podia cantar dues cançons tradicionals catalanes, abans del berenar organitzat per un grup de pares i mares de l'escola, i de l'entrega de premis i diplomes del “Toquem Instruments”. Sens dubte, va ser una setmana plena d'activitats musicals per a totes les edats que va permetre viure i gaudir de la música d'una manera més lúdica i divertida. Gràcies a tots els que hi vau participar!!

PARTICIPACIÓ DE DIVERSES FORMACIONS DE L'ESCOLA A LA FESTA MAJOR 2015


Com ve sent habitual en els darrers anys, l'Escola de Música ha aportat el seu granet de sorra a la Festa Major d'Esplugues d'enguany. Us deixem algunes fotos dels grups que hi van participar.


Actuació per la Festa Major dels grups Amnèsia i Sighthole, divendres 18 de setembre al Parc del Pou d'en Fèlix. Aquestes dues coverbands de l'Escola Municipal de Música van interpretar temes propis i versions amb molt de sentiment i ritme.
Diumenge 20 de setembre va ser el torn de la Big Band Jove i la Jazz Band, que van oferir un concert de jazz matinal a la Rambla Verge de la Mercè, al barri de Can Vidalet. La Big Band Jove es va tornar a unir per a l'ocasió, ja que encara no és una formació estable de l'escola. La Jazz Band va comptar amb la col·laboració de l'alumna de cant Paula Crespo per interpretar “Please don't talk about me when I'm gone” i “Comes love”. 

TROBADA AMB L'ORQUESTRA DE CORDA DE RUBÍ

Dissabte 11 d'abril, l'orquestra infantil de corda de l'Escola, es va desplaçar fins a la ciutat de Rubí per fer una trobada amb l'orquestra de corda de l'escola municipal de música d'aquesta localitat.Aquesta activitat començà a les 15h de la tarde i conclogué a les 20h. Durant les primeres hores es van duu a terme varis assajos, amb un petit descans per a fer un berenar, i finalitzà amb un concert de les dues formacions.On primerament , l'orquestra de corda de Rubí va tocar unes quantes peces en solitari i posteriorment de forma conjunta amb l'escola de música es tocaren 4 cançons: un Menuet de Händel, una Polka, la cançó Half Minute Waltz i la cançó  Simple Square. Tan pares i mares, com també els  propis alumnes, van poder gaudir d'una gran experiència musical.
Aquí teniu un recull d'imatges. Si teniu més fotografies, si us plau, feu-nos-les arribar al correu de l'escola: escolademusica@esplugues.cat


CONCERT DE LA CORAL TSV I DUETS A LA SALA D'EXPOSICIONS DEL ROBERT BRILLAS

Diumenge 22 de febrer, la coral Teen Star Voices i alguns alumnes de piano, guitarra i veu van oferir un concert matinal a la Sala d'Exposicions del Casal de Cultura Robert Brillas. Els assistents van poder gaudir d'un repertori variat amb temes de música pop-rock nacional i internacional. Fins i tot alguns alumnes van interpretar temes propis.

Aquí teniu un parell de fotografies. Si teniu més fotografies, si us plau, feu-nos-les arribar al correu de l'escola: escolademusica@esplugues.cat

RUA DE CARNESTOLTES 2015

El passat dissabte 14 de febrer es va celebrar la Rua de Carnestoltes amb la participació per tercer any consecutiu de l'Escola Municipal de Música d'Esplugues. En total van participar una vintena d'alumnes i professors, amb l'acompanyament d'algunes famílies.

El tema triat per aquest any va ser "El Circ". Aquí teniu algunes fotografies:

UN CAP DE SETMANA PLE DE CORAL

El passat cap de setmana 13 i 14 de desembre, ha estat un cap de setmana ple de cant coral!!Dissabte 13 de desembre, a les vuit del vespre a l’església de Sta. Magdalena d’Esplugues, es va fer el concert de Nadal, organitzat per l’Associació d’Amics de la Música de Sta. Magdalena, “Esplugues Canta el Nadal”. 
Al concert hi va participar la nostra Coral Sons i veus, juntament amb les corals Musicòrum, Deutsche Schule Barcelona i La Coloma. Va ser un concert molt entranyable on es van poder escoltar cançons de repertori molt divers, des de nadales tradicionals fins a versions de temes molt actuals.
La cloenda del concert va ser la cantada en comú, per totes les corals, de la nadala tradicional El noi de la mare.
El diumenge dia 14 va començar carregat de música amb el Concert de Corals de l’Escola. Actualment a l’escola n’hi ha sis: L’Esplugueta, Si fa sol i l’Espurna són les infantils de 4 fins als 12 anys; la Teen Star Voices, són el cor de joves, de 13 a 18 anys. El Cor Kwaya, és l’última coral que s’ha creat, formada per pares i mares d’alumnes de la nostra escola, on es canta un repertori de música Gospel i Swing, entre d’altres. Per últim, la coral amb més tradició, Sons i veus, formada, majoritàriament, per persones de més de 55 anys. Com veieu, la nostra escola cobreix, a través del Cant Coral, totes les edats!!
Aquest concert de diumenge va ser molt emotiu ja que hi havia junts cantant, en algun cas, tres generacions: l’àvia, la mare o el pare i el nen o la nena. Com a cançons finals vam fer tots plegats La Nadala d’Esplugues i el cànon És Nadal, és Nadal.
Animem a tothom a que s’engresqui i vingui a cantar a una de les corals de l’escola, ens ho passem d’allò més bé!!!

Cris Albéndiz
Directora de les corals infantils, cor Kwaya i Sons i veus.

1 comentari:

Agenda