Blog de l'Escola Municipal de Música d'Esplugues de Llobregat

El post de la setmana


La música de Debussy amb animació


Us deixem un vídeo d'una de les peces més boniques del compositor francès Claude Debussy de finals del segle XIX. Aquesta peça, l'Arabesque, és una de les primeres composicions del conegut moviment impresisonista, que va seguir al corrent pictòric del mateix nom. Un arabesc és una línia corba, i Debussy intenta expressar aquesta idea d'ondulació de la natura amb la música. No us perdeu aquest vídeo amb animació!

Ludwig van Beethoven


Un dels personatges més il·lustres i significatius de la música. Amb aquest vídeo podreu descobrir aquelles  genialitats i excentricitats que van fer que el mestre Beethoven un mestre de la composició, es convertís en una de les llegendes de tota la història de la músic, amb peces tan il·lustres com la novena simfonia, que acabat essent un emblema de la música arreu del món.
Bach, el geni del Barroc

La família Bach va ésser una gran cantera de músics durant moltes generacions, però va ser Johann Sebastian Bach qui destacà per sobre de tots ells. D'aquesta manera aconseguí ser un dels pilars de la seva generació i de tota la història de la música.
Amb aquest vídeo podreu descobrir una mica més la vida d'aquest gran autor que tan va aportar al món de la música.!!!


El misterio de Mozart

Mozart és un dels grans genis de la història de la música, la seva vida ha estat estudiada i explicada des de fa molt de temps per moltes persones... Però realment creus que ho saps tot de la vida de Wolfgang Amadeus Mozart?
Mira't aquest vídeo i comprovau, potser trobaràs alguna sorpresa!!!


Editorial d’inici del Blog de l’EMM

Amb la inauguració d’aquest blog obrim una nova eina de comunicació, al mateix temps que donem per tancada la publicació del butlletí l’Escola A Tempo.

El primer número del butlletí va sortir al desembre del 2008. Va ser el número 1, però encara no tenia nom. El número 35 va ser el darrer butlletí i es va publicar el maig de 2014.
Tots els números del l’Escola A Tempo es troben a l’apartat de l’Escola dins el web de l’Ajuntament. Recullen la història de l’escola i part de la dels alumnes que han participat en activitats durant aquests anys.

Els temps canvien i actualment té molta més lògica fer un blog que un butlletí de paper i pdf.
El nou blog recull el sentit del butlletí i té els mateixos objectius:

  • Ser un aparador de l’activitat de l’EMM
  • Millorar el flux d’informació escolar
  • Augmentar la implicació de tot el col·lectiu escolar: l’alumnat, les famílies i el professorat.
  • Fomentar el debat i la curiositat pel fet musical i educatiu
Principalment recollirà i informarà de les nostres activitats: concerts, cantates, trobades, intercanvis, setmanes culturals, anades a concerts, colònies, ....
També trobareu informació del sector: concerts, recursos, webs, ... i articles sobre l’educació musical i les escoles de música.
Desitgem que tingui una bona acollida per part de tota la comunitat educativa.

Pere Bayona
Director de l’Escola Municipal de Música d’Esplugues de Llobregat

1 comentari:

  1. M'ha agradat molt trobar-me vídeos de fa un món. El Blog es sense dubte una eina principal. Gracies. Salutacions. Mar Teruel

    ResponElimina

Agenda